Välkommen till skolstart

2024-08-12

Två barn med ryggsäckar i en dörrpost

Alla elever i våra grundskolor startar höstterminen måndag den 19 augusti. Vi ser fram emot att träffa alla elever efter ett långt och härligt sommarlov. Varmt välkomna till ett nytt läsår eller kanske till och med din allra första skoldag!

Alla skolor börjar och slutar enligt vanligt schema, och skolbussarna går som vanligt. Här har vi samlat information om vad du som vårdnadshavare behöver tänka på inför skolstarten.

Använd lärplattformen IST Home Skola

I Mönsterås kommun använder vi lärplattformen IST Home Skola för att kommunicera med dig som vårdnadshavare. Du kan logga in med hjälp av bank-id.

I IST Home Skola anmäler du sjukdom, uppdaterar schema för fritids (om barnet har plats på fritidshem), får information från ditt barns lärare och mycket mer. IST Home Skola finns både som webbversion och som app.

På sidan Digitala plattformar och appar i förskola och skola hittar du mer information om hur du använder lärplattformen.

Fritidshem

Ska ditt barn gå på fritids? Om du inte har en plats sedan tidigare måste du ansöka om plats på fritidshem. Kom också ihåg att uppdatera hushållets inkomstuppgifter så att fritidsavgiften blir rätt.

Om ditt barn redan har en plats på fritids så kan du behöva uppdatera barnets schema. Du lämnar in tider i IST Home Skola.

Det är viktigt att tiderna är rätt eftersom schemat ligger till grund för personalens arbetstider och för att vi lagar mat till rätt antal barn.

Skolskjuts till grundskolan

Du som har ett barn som har rätt till skolskjuts ska ha fått ett brev med erbjudan om skolskjuts hemskickat, för en till två veckor sedan. I brevet står vilka tider skolskjutsen körs under kommande läsår.

Läs mer om skolskjuts

Ansök om specialkost

Om ditt barn är i behov av anpassad kost så måste du lämna in en ansökan om allergi- eller specialkost.

Annat som är bra att veta

Kontakt

Om du har frågor kan du höra av dig till skolexpeditionen på skolan där barnet ska gå.

Sidan publicerades 12 augusti 2024